Kontorets betydning som samlingspunkt

29.10.24
2024-11-18_Hage_Still_01_RP.jpg
Dagens utvendige bakgård forvandles til et innendørs fellesområde for flerfunksjonell bruk. Gaardsrommet deles inn i ulike soner tilrettelagt for møter, uformell prat eller egentid.

Jørund Kjøsnes har jobbet som strategisk rådgiver for virksomheter og deres behov for fysiske omgivelser i 25 år. Han sier at kontoret har blitt mer og mer strategisk viktig for virksomheter i løpet av disse årene.

«Jeg kan ikke forestille meg et bedre sted å ha kontor i byen enn i Kvadraturen», sier Jørund Kjøsnes, daglig leder i rådgivingsselskapet AVEC AS. «Kvadraturen er på en måte eksotisk og eksklusivt, fullt av spennende innhold og med særpreg historie og identitet, men helt uten at det liksom snevres inn rundt målgruppene, som f.eks. Aker brygge, Vika og Bjørvika. Leietakere kan også utnytte kontorarealene strategisk, og Wernergården har et særlig godt utgangspunkt», hevder Kjøsnes.

Kontorets betydning etter pandemien

Kjøsnes mener kontoret har blitt mer strategisk viktig for leietakerne, særlig etter pandemien.

«Det er blitt viktigere for oss at etter pandemien at arbeidsplassen oppleves attraktiv. Det er her kulturen skapes, utvikles og vedlikeholdes. Men en stor del av dagens arbeidsgivere strever med å knekke koden som gjør at folka prioriterer å være på kontoret, også når de egentlig ikke trenger.» sier Kjøsnes. «Det er på en måte snakk om gode og dårlige spiraler. Klarer man å etablere en slags kritisk masse av tilstedeværelse, at alle opplever at det er på kontoret det skjer, så skjer det en slags FOMO-effekt, man ønsker ikke å gå glipp av det som foregår.»
Det fins nok ingen fasit på hva som skal til, forklarer Kjøsnes videre. «Det er en sammensetning av flere faktorer som slett ikke kun handler om bygg, interiør og god kaffe, og det krever mye av både ledelse og medarbeidere å sammen gjøre det givende for hverandre å komme på kontoret – hver eneste dag. Men tvang ser ut til å ha motsatt virkning, så her kommer kontorets innramming inn: - Det gjelder å gi folk gode stimuli, selvfølgelig tilrettelagt for hvordan de utfører arbeidet, men også sosialt og kulturelt!»

AVEC hjelper virksomheter med strategisk rådgivning og innsikt for å forme sine omgivelser på en målrettet måte. Med en tverrfaglig og brukerorientert tilnærming utvikler de skreddersydde og bærekraftige løsninger.
«I Kvadraturen mikses politikere, aksjemeglere og byråkrater med mote- og mediafolk, kulturaktører, arkitekter, konsulenter, studenter og turister, samtidig som også sosialt trengende får lov til å ha sin plass. Det synes jeg er en ekstra kvalitet ved området», sier Kjøsnes.

Wernergårdens potensial som samlingspunkt for virksomheten

Kjøsnes mener at Wernergården vil være et meget godt valg for virksomheter som er opptatt av å bruke kontorlokalene strategisk for å tiltrekke seg og beholde talenter: «Wernergården er et perfekt bygg for organisasjoner som trenger å maksimere kontorets betydning som samlingssted!»

«Utforming av etasjeplanene, servicekonseptet og den sentrale lokaliseringen gir et fantastisk spekter av muligheter til å skape og forme gode og tilpassede samarbeidsmiljø for moderne organisasjoner, enten det er for optimal samarbeidsflyt i grupper og agile team, eller som en samlende, felles og pulserende arena for organisasjoner med medarbeidere som er mye på farten», sier Kjøsnes.

«Bygget har den unike komboen av attraktive, fullt moderne og fleksible løsninger som kan tilpasses og deles inn på mange ulike måter, uten at det går på bekostning av verken basisbehov som lys, luft og akustikk, eller ivaretagelsen av byggets historikk og særegenhet. Det er få steder man kan få til alt dette samtidig, men Wernergården gjør det».

I Wernergården har man satt sammen to ulike stiluttrykk man kan velge mellom. Stilene er tilpasset bygget i seg selv, inspirert av historien i veggene og klassisk skandinavisk interiør.

I tillegg kan man trekke veksler på alle funksjonene som ligger i nærområdet. «Det er ingen andre områder i Norge som byr på så mange spennende arenaer og møteplasser som Kvadraturen» sier Kjøsnes. Det er enormt mange muligheter her til å kunne skape unike events og felles-opplevelser både tidlig og sent, enten det er for kunder, samarbeidspartnere, egne kolleger eller fremtidige medarbeidere.
Han viser til at det å skape levende og dynamiske hovedkontor sentralt i byen har vært en trend over flere år for virksomheter som trenger være attraktive arbeidsgivere. «Vi ser at det er mange fremoverlente virksomheter, særlig konsulenter og arkitekter, som har trukket inn sentralt til Kvadraturen i det siste».

«Jeg tror kraften i den potensielt strategiske effekten av å flytte en virksomhet inn i virkelig godt tilrettelagte bygninger ikke kan underdrives» sier Kjøsnes. «For enkelte virksomheter får slike milepæler en symbolsk og varig betydning som strekker seg langt utover leiekontraktens lengde»

Kvadraturen har størst andel uavhengige og små aktører av alle bydelene i Oslo.